2 Kumpulan Bergadvh Besar Di Dataran Merdeka Sehingga Berdarah, Punca Sebenar di Dedahkan

PERSELISIHAN faham antara beberapa individu bermotorsikal dipercayai menjadi pVnca pergadVhan di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur yang tular di media sosial sejak semalam.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi Asisten Komisioner Mohd Fahmi Visuvanathan Abdullah berkata, pihaknya menerima panggilan telefon daripada orang awam berhubung pergadvhan itu, 1.29 pagi semalam.

“Difahamkan pergadvhan itu membabitkan beberapa individu di lokasi berkenaan dengan bers3njatakan topi keledar.

“Bertindak atas maklumat itu, pasukan polis peronda (MPV) dan pasukan Operasi Cantas Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi digerakkan ke lokasi.

“Bagaimanapun sebaik tiba di lokasi terbabit, kami mendapati tiada lagi pergadvhan berlaku,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Mohd Fahmi berkata, pergaduhan itu dipercayai tidak membabitkan sebarang elemen k0ngsi gelap atau gangs3risme.

“Tiada laporan polis yang dibuat oleh mana-mana pihak yang terbabit dalam kejad1ian itu.

“Namun, satu lap0ran polis dibuat oleh Petugas Pusat Kawalan Polis Dang Wangi.

Dan siasatan akan dilakukan mengikut Seksyen 148 Kanun Kes3ksaan kerana mervsuh dengan s3njata di tempat awam,” katanya.

Terdahulu, video berdurasi sembilan saat menunjukkan beberapa individu bergadvh dengan bers3njatakan topi keledar di Dataran Merdeka, tular di media sosial.

RAKAMAN video berdurasi sembilan saat menunjukkan beberapa individu bergadvh dengan bers3njatakan topi keledar di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur, yang tular di media sosial sejak semalam.

“Budak-budak hingusan yang baru kenal dunia keb3basan hidvp.

Tak lama lagi mesti kena jemput beramai-ramai dalam keadaan beranta1i ke l0kap.

Kasi1hanlah sedikit kepada parents.

Mereka harapkan masa depan korang cerah sebenarnya,” antara komen netizen yang ada pada pautan video di pergadvhan ini.

Netizen berharap pihak berkvasa dapat mengambil ti1ndakan t3gas terhadap kumpulan ini yang bukan sahaja berkumpul dalam kumpulan besar.

Tetapi menganggv kent3nteraman awam disamping tiada klvster COV1ID-19 baharu muncul berpvnca daripada pergadvhan ini.

Apa kes gaduh-gaduh ni? Gaduh pun macam pondan. Sosial distancing takda. Facemask tak pakai. Mengganggu ketenteraman…

Gepostet von Info Roadblock JPJ/POLIS am Samstag, 22. August 2020

Apa kes gadvh-gadvh ni? Gadvh pun macam p0ndan. Sosial distancing takda. Facemask tak pakai.

Mengg4nggu ketenteraman awam. Haishh banyak lagi kes4lahan ini. Kalau panggil lori “black Maria” angkut semua pergi balai best ni.

Semoga ank2 kite terpelihara dari anasir2 yg tidak baik…Sayang nya ank2 kita…

Kita didik dgn ajaran islam. Kita didik dengan al quran. Kita didik dgn adat melayu yg sgt tggi budi pekerti.

Sayang nya mereka bakal menjadi waris dan warisan di masa hadapan.. Semoga dalam diri mereka ada pengakhi1ran yang baik…

Budak2’hingusan yg baru nk kenal dunia kebebasan hidup..kebodohan diri yg x reti nk sorok ktmane.

Tak lama semua yg berkenaan confirm kena jemput beramai ramai yg berantai dlm lockup..

Kesian kn lah parents korang yg mengharap kn masa depan korang yg more better”

“Tengah berlatih untuk persembahan hari kemerdekaan ke ni.. Lakon semula melawan penjajah zaman dulu.

Semangat patriotik sungguh la hampa ni, bangga betul ada anak muda pelapis kita esok”

“Biar la, itu kan beruk & tenuk…diorg bkn manusia betul. Manusia betul mcm kita ni.

Duduk rmh mengaji, solat, tahajjud, ada yg cari rezeki utk anak bini, ada yg study utk naik taraf diri “

Bro2 yg lahir 80-90an dah beranak pinak dah ni…tegok video ni senyum sinis je teringat memori lama..

Ni budak2 baru nak up acah aje..pukul lari pukul lari..bila kena gari nangis2..drama sangat…

Nak kata gangster tu….gangster lagi kucing aku…bagi makan lambat je pun..

Dah tenung tajam mata aku lama2 sambil meow perlahan…”

“Macam kanak2 rebena.. Bikin malu je.. Org sibuk memajukan diri korg sibuk habiskn masa dgn benda x bfaedah mcm ni..

Bila diri x maju mcm org lain slh kn kerajaan slh kn takdir… Akai mna weii.. Kontol lahh.. Anjirrrusss..”