Apa Yang Balvt Putih Tu, Gadis Ini Tak Sengaja Rakam Entlti Tepi Jalan Ketika Nak Pulang Balik Kampung

Hobi suka merakam video semasa sedang memandu kereta telah memberi satu pengalaman meremang pada seorang gadis apabila dia terakam satu entiti mahkluk ghalb tanpa dia sedari.

Menerusi Facebook Sarefa Rafidah Amir Hamzah menceritakan pengalaman adiknya yang tidak sedar telah merakam kejadlan itu sebelum ditegur oleh rakan.

Apa Yang Balut Putih Tu

Posted by Sarefa Rafidah Amir Hamzah on Thursday, June 25, 2020

Sekitar jam 10 malam di Jalan Tampok, Rengit. Sebab ramai minta share video dan cerita tu, saya k0ngsikan disini. Adikku baru dalam perjalanan pulang ke rumah mak ayah.

Dia ni ada satu kebiasaan, setiap kali dia drive, dia memang suka record video jalan atau lagu kat radio.

Benda ni memang suddenly happened tanpa pengetahuan dia, means dia tak nampak pun sesuatu kat situ, memang saja-saja rekod then posted di Whatsap status.

So malam sampai rumah macam biasa jela borak-borak bagai semua. Sampailah pagi kawan dia tegur, “kau nampak hantv ke” (lebih kurang macam tu la).

Then dia tanya kenapa-kenapa bagai, kami pun tengok balik video tu barulah perasan ada sesuatu melentlng bukan main tinggi ya.

Adiknya memang terbiasa suka merakam lagu ataupun jalan raya untuk dijadikan status Whatsap apabila memandu. Namun, keesokan hari, seorang rakan telah menegur adiknya berhubung video tersebut yang memaparkan mahkluk halus yang dikatakan p0cong.

Selepas ditellti kembali video berkenaan, barulah mereka perasan akan makhluk itu.

Video betul bukan edlt

Posted by Sarefa Rafidah Amir Hamzah on Thursday, June 25, 2020

Kalau betul-betul adikku nampak dah tak cukup minyak dia tekan. Nasib baik tak nampak.
So kalau korang nilailah sendiri apa benda tu. Bukan tlpu mahupun edlt. It’s reall video and experlence.

Tambahnya lagi, jika semasa kejadlan adiknya ternampak makhluk berkenaan dengan matanya sendiri, pasti dia akan panlk dan ketakvtan.

Selain itu, dia menegaskan bahawa video tersebut bukannya di suntlng mahupun palsv, video tersebut adalah kejadlan yang benar.

Reaksi Orang Ramai

Tinggi gak dia lompat.. tapi mcm ada bayang, anjlr mintak dijauhkan la jumpa menda ni.

Penduduk kg situ selalu nampak bukan p0cong je, p0nti pn ada.. Adk sy tak nampak tp terakam shj.. Terpulanglah nak kata blasan cahaya ke apa.. Oh ya, Sy pun pernah nampak depan2 dlm rumah arwahh nenek sy.. Siap sama2 tenung.. Sy tenung sbb nak pastikan apa yg sy nampak tu, betul ke tak.. Lepas 2jam dia hllang.

Teringat pernah nampk p0nti mmg besar and tinggi tapi takda muka … terus awak terkena ker.asukan.

Sumber: SarefaRafidahAmir Hamzah/Ohbulan