Dulu Pakai Wira Sekarang Mercedes, Berkat Susah Senang Bersama Lelaki Ini Kongsi ‘Rahsia’

Bukan mudah untuk bersama-sama psangan dari masa susah hingga berjaya bersama, sama namun bagi pasangan Instafamous ini ianya tidak mustahil.

Menerusi perkongsian di laman Instagram, Ammar Azizan berkongsi susah senang bersama-sama isterinya sehingga sekarang.

Ammar memuat naik foto kereta pertamanya iaitu Proton Wira dan kini dia mampu memiliki sebuah kereta mewah Mercedes.

“Ini lah kereta yg bangmar guna nak ngorat adira dulu time 2013. Masa tu adira budak sekolah lagi so bagi dia bangmar ni hebat dah ada kereta time umur 18 tahun.

“Tapi masa 2013 kereta wira ni cantik lagi. Sekarang mcm mcm jadi. Cermin depan pecah. Lampu depan pecah. Radio hilang kena curik hahaha

“Kereta wira ni dulu selalu aircond rosak memang panas gila. paling best sekali tingkap belah dira takleh nak buka.

“Tingkap driver ngn belakang je boleh buka. Bayangkan panas dia berpeluh peluh still lagi nak keluar jalan jalan naik kereta wira turbo bangmar.

“Sampai ada satu tu bangmar cakap kat dira you duduk la belakang boleh buka tingkap tak la panas. Tapi dia cakap “ i nak duduk depan ngn you nak tengok you” Time tu bangmar keluar air mata terharu .

“Masa 2015 adira dah start fulltime jadi model. Masa tu bangmar segan juga nak hanta adira pergi tempatshoot sebab naik keta wira.

“Siap cakap kat dia nak parking jauh sikit. Taknak bagi org nampak. Tapi dira taknak dia tak kisah pun pasal tu.

“Time tu hati bangmar dah cakap she is the one. Cukup la tu puji dira sebab kalau nak cakap pasal adira ni sampai raya haji tak habis. Doakan kami keluarga bahagia dunia akhirat.”

Ammar turut memuat naik foto bersama kereta barunya di laman Twitter.

Dari bercinta tahun 2013 pakai wira turbo. Alhamdulilah lepas kahwin dapat rezeki tukar kereta dapat anak hagemaru. Bersyukur sangat”

Isterinya Adira turut memuat naik foto bersama kereta baru merekadi laman Instagram miliknya.

“Alhamdulillah di hari jumaat yang barakah. 1 MILLION FOLLOWERS & ADREAM CAR

“Sebenarnya Adira ada plan nak beli kereta masa mengandungkan Arsel. Time mengadung dia Adira tak ada mengidam apa sangat kecuali kereta.

“Tak tahu la kenapa bila tengok kereta Mercedes tinggi tinggi gemuk gemuk jadi jatuh hati. Masatu i tak tahu sangat bab bab kereta ni.

“Then i pun google la cari Mercedes jenis apa yang macam ni. Esoknya cakap dekat Ammar, i sebenarnya takut la Ammar tak support beli kereta.

“Sebab kereta tak ada masalah apa pun. Bila i slow talk, cakap kat dia i ada minat kereta ni. Dia pun carikan. Fuh lega Ammar macam tak halang.

“Sebab Ammar selalu apa apa akan cakap tak payah, membazir! kitorang pun pergila tengok and apply loan.

“Pkp. Semua tak boleh buat apa. Pastu bila tanya balik, kereta dah tak available, pastu usha lagi dekat tempat lain.

“Ni tak kena tu tak kena, grantor pula tak ada sebab abah & mama i dah tak ada. Memang banyak halangan lah lagi lagi bila usia muda lagi. Tapi Adira once i nak, i akan usahakan sampai i dapat.

“Berkat kesabaran & tak give up. Alhamdulillah minggu ni dapat keluar kereta idaman Adira. Mungkin biasa bagi brand owner yang lain. Tapi luar biasa bagi Adira. Sebab bukan senang untuk Adira nak capai sesuatu.

“Setiap barang yang Adira beli ada sentimental value , semua hasil titik peluh adira start dari keja modeling dulu sampai buat bisnes.

“Terima kasih ALLAH! Kau perluaskanlah rezeki kami untuk masa kini & masa akan datang. Aku tahu bukan selalu manusia berada di atas dan juga bukan selalu di bawah.

“Rezeki datang darimu, maka ini pinjaman saat aku didunia. Terima Suami tercinta dapat pau shikitt @ammarazizzan & keluarga tersayang.

“Rezeki kahwin & rezeki Arsel! How i wish my parents still here! Nak sangat balas jasa mereka, nak sangat belikan hadiah pada mereka.

“Tapi Adira tahu Allah lebih sayangkan mereka. Doakan Adira boleh bagi banyak manfaat/bantu pada orang ramai ya & terima kasih banyak banyak support Adira and follow dari i! Happy 1Million to me!”

Sumber : Yoy Network