Ingat Budak Budak Kacav, Akak Ini Tengah Tengok TV Terdengar Bunyi Ketukan Mlsteri. Siap Intai Lagi Dekat Tingkap

Jerantut: Mlsteri ketukan pintu, kini menular ke Jerantut apabila kejadlan terbaru berlaku di kampung Paya Embun dan kampung Perias, dekat sini.

Penduduk kampung Paya Embun, Suhaila Mohamed, 35, berkata, pada 7.35 malam, semalam, dia berada dalam bilik bersama dua anak manakala seorang anak perempuan berada di ruang tamu men0nton televisyen.

“Tiba-tiba saya terdengar bunyi ketukan kuat pada pintu dan anak yang berada di ruang tamu ingin membukanya tetpi saya mela.rang apabila teringat cerita ketukan pintu sebelum ini.

“Saya pun intai ikut tingkap dan dapati tiada orang, tiada (motosikal) atau kereta di depan rumah dan mengarah anak anak masuk ke bilik sambil buka bacaan Yasin melalui telefon.

“Ketika nak keluar bilik, saya terdengar ketukan kuat lagi, menyebabkan anak-anak berada di bilik menangls ketak.utan dan ketika saya nak masuk ke bilik menemani anak terdengar lagi ketukan paling kuat sehingga bergegar pintu kayu itu,” katanya.

Beliau bernaslb baik apabila adik ipar datang ke rumah pada 7.45 malam dan ketika itulah baru pintu dibuka. Katanya, memang tiada kesan orang di luar rumah tetapi terdapat bau hanylr di sekitarnya.

Sementara itu, Habibah Sulong, 57, dari Kampung Perias berkata, ketukan selama lima minit berlaku pada 9.30 malam Jumaat lalu ketika dia, suami serta tiga anaknya berada di dalam rumah.

“Selepas mendengar ketukan, mula-mula suami ingat ada budak-budak kampung yang main ketuk-ketuk di rumah.

“Tetapi selepas menglntai dan tiada orang serta berbau yang amat bvsuk seperti bangkal kami menjadi terkejut dan berasa takut,” katanya ketika ditemui.

Seorang lagi penduduk, Siti Fatimah Ghazali, 37, berkata, dia demam akibat kejadlan ketukan mlsteri yang mena.kutkan itu.

Katanya, ketukan kira-kira tiga minit itu berlaku pada 9 malam ketika dia sedang tidur di dalam bilik.

Beliau tidak menjangka kejadlan itu berlaku pada dirinya kerana selama ini hanya mendengar tentang kejadlan melalui Facebook dan akhbar.

Reaksi Orang Ramai

Merata2 negri pulak ketuk2 ni, jgn dtng tmpt aku dah.

Betul2 ambik kesempatan rentas negeri benda ni.. Macam saya kena malam tadi la. Dia try nak ketuk pintu tapi saya.

Ehh..dia mgikut turutan negeri pulak ye Lps nie nk g tganu pulak kot . Yg stay apartment mcm kami mybe slmt sikit la kn dr kne ketuk..sb tgk kbykkan yg kne uma landed.

Sumber : HMetro