“Kena Ianggar meIambung ke bahu jalan” – BMW Putih Dicari, Ianggar Lari Orang Nepal Nak Melintas Jalan

Selain k3s pemandu mab0k, k3s langg4r Iari pun buat netizen naik d4rah! Ada saja k3s Ianggar lari yang kita dengar saban hari. Terbaru, seorang wanita berkongsi di Twitter tentang kej4dian di mana dia terjumpa mngsa l4nggar Iari terbar!ng di tepi jalan.

Berkongsi dengan Lobak Merah, Afiqah Alwanis berkata, beberapa hari lepas ketika sedang dalam perjalanan ke tempat kerja pada waktu pagi, dia ternampak seorang lelaki diperc@yai warga Nepal terbar!ng di tepi jalan dekat Lebuhraya Sungai Besi menghala Kuala Lumpur.

Saya berhenti tepi. Tengok dia sorang, cuma nampak kes@n side mirror pec4h je. Masa tu ada lagi seorang perempuan chinese berhenti jugak, jadi kami decide untuk call ambul@ns. Then datang lagi seorang perempuan dia yang dapat capture number plat orang yang l4nggar tu.”

Dia nampak laki ni kena lnggar melamb0ng ke bahu jalan, jadi dia terus kej4r tp org yg bawak BMW tu lari. 

After almost 40 minutes baru ambuIans sampai. Then saya just hantar dia naik ambuIans je . Tu je saya dapat tolong, lelaki nepal ni dia tak faham bahasa kita pun. Kesi@n dia. Hopefully kalau Lobak Merah cover cerita ni kita dapat jumpa orang yang l4nggar tu.”

Kata Afiqah lagi, mngsa tersebut sebenarnya nak melintas jalan. Walaupun salah untuk melintas di situ tapi Afiqah berkata sekurang-kurangnya berhentilah bila dah l4nggar orang bukan terus lari.

Laki nepal ni dia actually nak lintas jalan, bukan naik motor pun. So dia kena lnggar sebab masa nak lintas tu. Saya faham je memang saIah sebab lintas jalan besar tapi orang yang l4nggar tu mana boleh lari. At least bawak orang pegi h0spital or kl!nik. Dia kan manusia.”

Sementara itu, melalui Twitter beberapa netizen dilihat berjaya memer!ksa rek0d sam@n BMW putih tersebut dan mendapati pemandu tersebut mempunyai 4 s@man berjumlah RM700. Afiqah juga berharap agar pemandu tersebut bertanggungjawab atas apa yang telah dil@kukannya.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! Media Asia

Sumber LM