Naslb Baik Brader Motor Perasan, Rakaman Secara Tiba Tiba Kereta Ini U Turn Buat Orang Ramai Marahh

Tular di media sosial sebuah video  menunjukkan sebuah kereta yang kelihatan membuat pusingan U di kawasan yang tidak dibenarkan.

Berkemungkinan enggan terus terpe.rangkap di dalam kese.sakan jalan raya, pemandu kereta keluaran Perodua itu bertindak membuat pusingan U.

Tlndakan itu menyebabkan kenderaan yang dipandu oleh beberapa pengguna jalan raya yang sedang memandu dalam kelajuan sederhana di laluan bertentangan hampir sahaja mela.nggar kenderaan tersebut.

Bagaimanapun kebanyakan pengguna jalan raya berkenaan berjaya mengelak daripada mengh.entam kenderaan tersebut dengan bantuann dari abang motor yang merakam.

Kereta itu kelihatan sedang membuat pusingan uturn mungkin kerana jalan di hadapan beliau sesak.

Disebabkan tlindakan tidak berm0ral pemandu kereta terbablt, dia hampir sahaja berisik0 dila.nggar oleh kenderaan lain.

Tlndakan pemandu ini mel.anggar peraturan jalan raya malah turut membah.ayakan pengguna jalan raya yang lain kerana berdasarkan video, anda sendiri boleh lihat dan menilai menerusi video yang disediakan di bawah artikel ini.

On the way balik tadi, nasib baik brader tu tak berdentum. Apala bingai sgt main u-turn je.

Posted by Mohd Erman Anis on Wednesday, December 23, 2020

 

Reaksi Dari Netizen

Betul2 bhaya… untuk arah berten.tangan tu dekat selekoh, bila nampak dia mungkin tak sempat stop. Bro you are doing g0od to give slgnal.

Ramai je slalu buat mcm ni, tp sbb x tular. Ni dh satu malaysia tgk, mmg naslb x baik laa driver ni.

Takleh nak marahh jugak. Mungkin dia guna 0tak dia buat d0wnpyment kete nih. Pastu dh takde 0tak pulak nak drlve kete. Huhuhu..siannn.

Pemandu alza ni mementlngkan diri sendiri TANPA memikirkan risik0.

Kredit : FBErman