“Phone Arwh Berdering, Tertera My Sayang,” Isteri ‘Call’ Saat Suami Dah Meningg4l Dalam Kmlgn

Satu kmlgn telah berlaku yang melibatkan dua buah motosikal dan dua buah kereta di hadapan IOI Mall Puchong. Kejadian berlaku pada waktu pagi sekitar jam 8.30 telah mengorbnkn seorang penunggang motosikal.

Menurut saksi kejadian, kemlgn itu berpunca daripada sebuah kereta yang memasuki simpang tanpa melihat ke arah belakang. Mngsa tersebut terpaksa mengelak kereta yang masuk ke simpang itu secara tiba-tiba dan bergesel dengan seorang lagi penunggang motorsikal yang lain.

Mngsa gagal mengawal kenderaanya kemudiannya terjatuh ke seberang jalan. Selepas mngsa tersebut jatuh, kereta yang datang dari arah bertentangan dikatakan telah melanggarnya secara tidak sengaja.

Kejadian itu perlu dijadikan pengajaran buat kita semua supaya lebih berhati-hati dan memandu dengan cermat ketika menggunakan jalan raya. Kejadian yang menimpa mngsa itu bukan sahaja menge rikan serta memilukan. Malah ada lagi insiden lain yang menyedihkan turut terjadi selepas kmlgn itu. Seorang pengguna Facebook dan juga saksi di tempat kejadian yang bernama Ajak Muezza ada berkongsikan tentang kejadian itu serta kejadian selepas daripada kmlgn tersebut. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut, ikuti perkongsiannya seperti berikut.

Al-Fatihah

Ek siden pagi tadi, kereta masuk simpang tak tengok belakang, datang motor dari tepi bergesel jatuh ke seberang jalan. Dah jatuh, datang pula kereta arah depan gilis arwh. Orang lain punya silap, orang lain jadi mngsa. Allahu. Kebetulan situ ade jiran setempat mengenali arwh terus bagitahu keluarga beliau.

Aku pun lepak dengan mat despatch lain, dengan polis, dok dok borak. Phone arwh berdering, tertera “my sayang” call. Semua terkedu nak jawab. Sebab tak tahu nak cakap apa pada isteri, semua blur. Kau jawab la, kau jawab la. Sudahnya panggilan tu off. 15 minit terus keluarga si arwh sampai.

Tengok situasi di situ dah mula buat semua sedih. Aku pun cabut, benda emosi gini takley buat main woo.

Moga di pagi jumaat ni arwh ditempatkan dengan golongan yang beriman.

Sumber: Ajak Muezza

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*