Selepas Tularr Gambar Team Building, Pihak Berwajibb Akhirnya Tampill Dan Beri Kenyataann Ini Pada Si Isteri

Hari ni tularr gambar team building dari sebuah syarikatt terkenall di Malaysia yang jadi bahan bualan netizzen.

Yer ni permainan coway anjurkan untuk staff2., katanya team building., dgn laki aku kena dukung2 perempuan mcm ni.,

Dah xde idea ke apa buat permaiNnan mcm ni., yg masing2 dah ada suami isteri main permainan ni.,

Mana perginya batass lelaki dan perempuan dlm Islam., lagi2 yg pemainnnya pon dah berkahhwin.,

Xde otakk ke? aku sebagai isteri tgk benda mcm ni korang rasa patut ke permainan ni dianjjurkan.,

Berlambak lagi permainan yg bole dibuat main., note ekk semua dlm ni semua dah berkahhwin., BODOHH

Menerusi hantaran terbaru dari owner asal posting tersebut beliau memberitahu pihak tersebut sudah memintaa maaf atas perkara tersebut.

Assalamualaikum, Selepas posting sya menjadi virral.

Pihak coway pon sudah sedar akan kesilappan mereka dengan meminta maaf secara personal dengan saya.

Dan berjanji tidak akan menganjurkan permainan sedemikian lagi yang boleh menggugat sensittiviti.

Saya juga dengan rendah diri mohon maaf pada pihak coway kerana bertindak untuk viraalkan perkara demikian.

Jujur dari hati hanya ingin membuka mata hati pihak yang berkenaan serta orang orang bawahan coway.

Supaya menilai dan mengambil berat dalam setiap program dan perkara yang nak dianjurkan.

Sifat sensitivviti tu perlu ada dalam diri semua orang, tak kira kita ni orang atasan atau kulli semata.

Saya mewakili isteri dan suami yang memendam rasa kesedihhan dan kecuriggaan mereka terhadap pasanggan mereka.

Sya mohonn ampun dan maaff sekali lagi kepada pihak coway atas perkara yang dh terjadi.

Saya harap perkara ini tak berlaku lagi dalam institusi coway ini.

Saya harap juga pihak atau netizenn yang membaca ini berhenti memvviralkan post ini kerana matlamat sya pon sudah tercapai.

Dan ini saya anggap tugas saya sudah selesai untuk membenddung perkara sebegini terjadi.

“Untung la laki² yg dibawah situ. Begap2 jgk ponpuan² yg join main tu.

Kcyn laki² hampa, terpaksa akur atas kejadian.

Sbb tu, bila ada majlis makan malam/Fmly day/ apa² saja yg melibatkan syarikat/Tmpt kerja.

Kalau boleh. (tipu terus) buat surat utk isteri tersyg, “surat layang” isteri sya xdpt hadir’ kerana kerja.

Kalau yg xkerja buat surat jgk, isteri xdpt hadir’ sbb² balik ke kampung.

Ingat yg baru² kawin dan yg ada dgr² syarikat/agensi/ tmpt kerja hampa ada nk buat acara bengap².

Xyah join. Biar pergi sorg²

Sumber : KimGreen/OM