Seram, Siap Pusing Kepala Lagi. Brader Ini Berjaya Rakam Entlti Mlsteri Ketika Lepak Depan Rumah

Menerusi Kelab Cerita Hantv Malaysia, seorang lelaki berkongsi pengalaman sera.m ternampak kelibat mahklus halus di depan rumahnya.

Pada mulanya lelaki itu terbau hanylr di kawasan rumah diikuti dengan bunyi sayup-sayup orang menangis. Namun selepas diperiksa rupanya ada sesuatu sedang memerhati.

Lebih menye.ramkan apabila video tersebut memaparkan jelas entiti tersebut berpusing ke arahnya. Video ada disediakan di bawah.

Bau serta dengar orang menangis

Ok semua, Abang Man akan susun balik pengalaman ni untuk dikongsi. Bukan niat nak mena.kutkan sesiapa, tapi sekadar nak berkongsi pengalaman abang malam tu berdepan dengan makhluk ni.

Malam tu abang dengan anak lelaki abang tengah rehat-rehat depan rumah mertua abang ni sambil lsap r0kok. Tiba-tiba terasa sunyi semacam. Sebelum dia betul-betul muncul, memang abang dah terasa lain macam suasananya dengan angin yang datang sepoi-sepoi.

Mula-mula terbau hanylr macam bau siang ikan keli tu. Tiba-tiba abang terdengar bunyi macam ada orang perempuan ketawa, abang abaikan sebab mungkin jiran, sebab kejiranan teres kan.

Sekali terdengar pulak bunyi tu bertukar jadi nans teresak-esak. Sayup je bunyi tu..angin terus datang kuat. Time tu baru abang terperasan ada bayang kabur-kabur macam asap kat kawasan pokok kemb0ja depan rumah tu.

Dua kali makhluk ni cuba tunjukkan diri dia. Yang pasti memang dia mula jelas kat pokok bunga kemb0ja tu. Tu yang abang man dapat snap dua gambar, tapi masih kabur jugak macam camera hp ni takmau focus.

Pusingkan kepala

Tu yang abang man dapat snap dua gambar, tapi masih kabur jugak macam camera hp ni takmau focus. Abang tunggu je, baru je nak duduk balik terus dia jelas. Terkejut campur takutt campur nekad,abg on camera/video,bangun dan terus rakam.

Nauzubillah minzalik, mukanya buru.k, pvcat habis, mulutnya tak ada, bajunya lusuh buruk dengan macam bertanah-tanah, rambutnya panjang menggerbang.

Bila abang cuba zoom in, camera ni tendang balik zoom out, abang zoom balik terus jadi pecahh gambar tu tak tau kenapa.

Sedangkan video-video lain abang ambik time malam masa dengan family, elok je clear. Abang pakai A51s je. Masa start dia jelas, dia dah mula pusingkan kepala dia 360 darjah.

Abang kvatkan semangat baca ayat dan surah, terus dia t0leh muka abang sambil mula peletakkan kepala kebelakang.

Time tu abang dah mere.mang tahap habis dah, kaki ni macam tak rasa pijak lantai, jantung jangan cakapla. Laju macam orang baru lepas lari pecvt 100meter.

Video dan gambar ni abang sharekan untuk korang nilai sendiri bahawa benda ni memang wujud kalau di izinkan Allah kita nampak.

Kalau tak jelas jugak cuba cari tempat gelap yang mana handphone korang tak silau dari cahaya pada screen tu, tengok ulang-ulang kali.

Amati betul-betul rupa dia. Ada yang kata mcm pakai mask, sebenarnya yang jelas depan mata abang memang benda ni tak ada mulut. Lepastu korang dengar betul-betul saat ke 0.40.

Dia mengilal, kalau tak dengar cuba gunakan earphone dan kuatkan volume tu. Abang mintak maaf pada semua kalau ada yang tetap tak boleh nampak, abang tak berani nak cakap apa-apa atas sebab apa korang tak boleh nampak.

Korang tengok video ni betul-betul, tinggikan brlghtnes maxlmum

Ok semua,abg man akan susun balik pengalaman ni untuk dikongsi.bukan niat nak menakutkan sesiapa,tapi sekadar nak berkongsi pengalaman abg malam tu berdepan dengan makhluk ni.Malamtu abg dgn anak lelaki abg tengah rehat2 depan rumah mertua abg ni sambil isap rokok,yelah malam kedua raya haji kan..rehat2 layan facebook…tiba2 terasa sunyi semacam.Sebelum dia betul2 muncul,memang abg dah terasa lain macam suasananya dgn angin yg datang sepoi2..mula2 terbau hanyir mcm bau siang ikan keli tu..tiba2 abg terdengar bunyi mcm ada org perempuan ketawa,abg abaikan sebab mungkin jiran,sbb kejiranan teres kan..sekali terdengar pulak bunyi tu bertukar jadi nangis teresak2..sayuuuup je bunyi tu..angin terus datang kuat..time tu baru abg terperasan ada bayang kabur2 mcm asap kat kawasan pokok kemboja depan rumah tu..2kali makhluk ni cuba tunjukkan diri dia..yg pasti mmg dia mula jelas kat pokok bunga kemboja tu..tu yg abg man dapat snap 2 gambar,tapi masih kabur jugak mcm camera hp ni takmau focus..abg tggu je,baru je nak duduk balik terus dia jelas…terkejut campur takut campur nekad,abg on camera/video,bangun dan terus rakam…nauzubillah minzalik,mukanya buruk,pucat habis,mulutnya tak ada,bajunya lusuh buruk dgn mcm bertanah2,rambutnya panjang menggerbang..bila abg cuba zoom in..camera ni tendang balik zoom out,abg zoom balik terus jadi pecah gambar tu taktau kenapa..sedangkan video2 lain abg ambik time malam masa dgn family,elok je clear..abg pakai A51s je…Masa start dia jelas,dia dah mula pusingkan kepala dia 360°..abg kuatkan semangat baca ayat dan surah,terus dia toleh muka abg sambil mula peletokkan kepala kebelakang…time tu abg dah meremang tahap habis dah,kaki ni mcm tak rasa pijak lantai,jantung jgn cakapla…laju mcm org baru lps lari pecut 100meter…video dan gambar ni abg sharekan utk korang nilai sendiri bahawa benda ni mmg wujud kalau di Izinkan allah kita nampak…korang tengok video ni betul2,tinggikan brightnes maximum..kalau tak jelas jugak cuba cari tempat gelap yg mana hp korang tak silau dari cahaya pada screen tu,tengok ulang2 kali…amati betul2 rupa dia..memang cukup hodoh dan menakutkan,ada yg kata mcm pakai mask,sebenarnya yg jelas depan mata abg mmg benda ni tak ada mulut..lepastu korang dengar betul2 saat ke 0.40…dia mengilai,kalau tak dengar cuba gunakan earphone dan kuatkan volume tu..abg mintak maaf pada semua kalau ada yg tetap tak boleh nampak,abg tak berani nak cakap apa2 atas sebab apa korang tak boleh nampak…apa yg abg mintak,do'a kalian semua moga2 abg dan keluarga serta kalian semua dijauhkan dari segala musibah dan sentiasa dilindungi Allah SWT…aamiin..Credit : Man Manz

Posted by Viral.my-ORIGINAL on Saturday, August 8, 2020

 

Kat sini abang kongsikan sekali gambar waktu siang tempat tu, l0kasi kejadlan abang man terpaksa rahslakan atas fakt0r kesela.matan.

Apa yang abang mintak do’a kalian semua moga-moga abang dan keluarga serta kalian semua dijauhkan dari segala muslbah dan sentiasa dilindungi Allah SWT…Aminn.

Sumber : Man Manz/OhBulan