[Vide0]Pelajar DibeIasah Rakan Sekolah, PoIis Ded4hkan Punca Kejadian.

Kota Bharu: Ber4ng kerana dipermainkan dengan gurauan untuk dibelanja makanan segera, tiga remaja bertind4k memvkuI rakan mereka bertvbi-tvbi.

Kej4dian itu berlaku di asrama lelaki sekolah menengah di Tanah Merah, petang semalam.

Ketua P0lis Kelantan, Deputi Komisioner Shafien Mamat berkata, lap0ran poIis dibuat m4ngsa berusia 13 tahun hari ini.

“Berdasarkan keterangan awal m4ngsa, ketiga-tiga remaja berusia 17 tahun memvkuInya kerana ber4ng cuba memperm4inkan mereka dengan gur4uan untuk belanja makanan segera ayam g0reng.

“Kami sudah mengenalpasti dan membuat t4ngkapan terhadap semua individu terb4bit,” katanya dalam satu kenyataan media, di sini, hari ini.

Dalam vide0 berdurasi selama 25 saat yang tular hari ini menunjukkan m4ngsa ditvmbuk dan disep4k ketiga-tiga svspek.

Aksi itu mengvndang pelbagai re4ksi daripada warganet yang mengec4m tind4kan tiga remaja terb4bit yang disifatkan perbuatan buIi.

Ke$ disi4sat mengikut S3ksyen 506/323 Kanun Kes3ksaan.

Video:

https://www.facebook.com/inforoadblockjpjpolis/videos/2408034989503726/

Berikut reaksi warganet:

Anak2 yang buat perangai, nanti mak ayah yang terbabit sama..jaga akhlak tu nak oii. Sian mak ayah korang. Jangan pulak nanti anak2 korang pulak yang kena buuli. Dunia hari ni dik, masa singkat jer..nanti Allah bagi cash kat korang. Dah bebel..moga insaf dik

Anak aku form1 setahun je dok asrama…sebelum aku giler tibai anak orang baik aku kluarkan anak aku dari situ…hati jadi tak senang siang malam mikir kan dia.

Lembik betul budak yg kena bedal tu… ape la haaaaiii zaman aku pun kena gak mcm tu.. tapi aku bedal sorang2 balik… bukan nak tunjuk kuat… tapi org dah buat ko… jantan la sikit

Sumber: hmetro