‘Berapa sangat la harga sayur tu..” – Wanita Tua Dikasari Peniaga Lelaki Tanpa Belas Kasihan Kerana Mencuri Sayur

Kecoh apabila satu video yang memaparkan suami Neelofa, Haris Ismail tular di Twltter. Video tersebut memaparkan Haris sedang memberikan tip dan mengulas tentang lsu rumah tangga.

“Rumah saya bayar, barang mentah saya sediakan, tapi kalau tak ada orang nak masak? Takkanlah saya pulak yang kena angkat beras, takkan saya pula kena belajar?”

Pengguna Twltter yang memuat naik video tersebut bagaimanapun mempersoalkan apa kelayakan Haris sehingga dipanggil oleh Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat sebagai salah seorang speaker.

Malah dia juga menghentam Haris yang dlihat tidak boleh bertolak ansur dengan isteri sendiri.

Namun, perkongsian itu menerima kcaman kalangan netlzen.

Bukan itu sahaja ada pula yang kata Haris tk takvt kena ceral ke dengan Neelofa cakap macam ni.

Sumber : B.cari

Sebelum ini, Usahawan dan selebriti popular, Neelofa meluahkan rasa syukur apabila berjaya melancarkan al-Quran beridentiti sendiri bagi tujuan wakaf selepas mengambil masa hampir dua tahun untuk dihasilkan.

Menerusi laporan Utusan Online, dia menerusi Pertubuhan Kasih Neelofa (PKN) menjalinkan kerjasama dengan Yayasan Restu yang mempunyai pengalaman dalam bidang seni mushaf dan kesenian Islam sejak 30 tahun lalu.

“Progresnya bergerak perlahan disebabkan kami mahu mencari pencetak yang benar-benar mencapai semua kriteria yang diinginkan.

“Yayasan tersebut juga menguruskan Kompleks Nasyrul Quran iaitu Pusat Pencetakkan Al-Quran yang kedua terbesar di dunia,” katanya.

Bercerita lanjut, al-Quran yang mensasarkan jualan lebih 30,000 naskah itu memiliki keistimewaan sendiri seperti rekaan Kiswah Kaabah dengan konsep mushaf mufiq selain imbasan QR code.

“Ada 40 kelebihan dengan antaranya ialah pengenalan surah, ulum Al-Quran, Asbabul Nuzul, 189 hadith, 32 sains di dalam Al-Quran, ayat-ayat perumpamaan di dalm Al-Quran, 47 doa termasuk doa Syifa dan 9 fadilat usrah.

“Paling menarik, ia juga mempunyai atlas dengan ciri QR code yang mana pembaca boleh imbas dan akan mendapat akses tentang lokasi dan kejadian dalam surah tertentu,” ujarnya.

Tambah bekas pengacara MeleTOP itu, al-Quran tersebut hanya dijual menerusi PKN dan pihaknya boleh membantu mengedarkan jika mahu berwakaf ke madrasah, surau, pusat tahfiz dan sebagainya.

Sumber : OMM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.
Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut: