‘Bukan manja dah ni tapi…’ – Netizen mIuat tengok lndividu relakan tangannya digigit pasangan

Tular di media sosial video menunjukkan seorang wanita menggigit tangan individu yang merakam video tersebut, mengundang pelbagai reaksi netizen.

RAKAMAN VIDEO ADA DI BAWAH SEKALI

Menurut kapsyen dalam video tersebut, “Inilah dia akan buat setiap kali jumpa, nasib baik sayang”.

          

“Tak busuk ka tangan tu bekas air liur perempuan tu? Jangan membongak la kata tadak bau. Yang kerap berus gigi dengan pakai mouthwash pun still air liur ada bau,” kata Wan Ariff.

Bagi segelintir netizen berpendapat, video seperti itu tidak sepatutnya dikongsikan di media sosial.

“Keep it private la, personal joke or display of affection between the two of you. No need to tell the whole world coz you cheapen the act. Common sense takda ka?” kata Yuz Ollie.

“kahwin dulu dik. lepas tu akan ada saat emosi kau kena gigit.sebok nak gigit tangan mcm berok x cukup mkn.” – Maizayana

“Nak gigit apa pun gigitlah no one cares but benda ni jadi mistake bila kau pos unethical act. Lepas tu kena kecam jgn menggelupoq plak” – Shahira

        

Tidak kurang juga yang berasa kurang senang dengan penggunaan ayat ‘terencat akal’ yang dianggap terlalu kasar dan memberi persepsi yang buruk terhadap golongan Orang Kurang Upaya (OKU).

“Mungkin tak perlu gunakan term ‘terencat akal’ kot. Dah 2022, boleh mula belajar pasal ableism dan tak perlu tambah stigma terhadap OKU,” kata Hasbee.

“Dulu kecik² baca mastika bab2 org suka makan org ataupun namanya KANIBAL..dia camni la….mula² helah mcm ni last² kena kokak…x sangka zamn sekarang ni pun ada…” – Zara

Tonton Video Di Bawah :