“Saya Akan Ambil Tindakan Undang2 Kepada Siapa Sebar Video ‘Live’ Saya Di 7-Eleven..”- Kak Long

Baru-baru ini, viral tentang video seorang wanita mengamuk selepas anak lelakinya dituduh mencuri oleh pekerja di kedai serbaneka.

Ketika kejadian, wanita itu sempat membuat Facebook Live dan ditonton oleh ramai pengguna msTAFedia sosial yang lain.

Boleh dikatakan ramai juga yang mengecam tindakan wanita itu yang dilihat tidak mampu mengawal emosinya kepada pekerja kedai serbaneka tersebut.

Ditambah pula dengan sikap anaknya yang menendang dan membaling beberapa barang di kaunter membuatkan lebih ramai netizen mengecamnya.

Minta maaf secara terbuka

Selepas video itu mendapat kecaman daripada netizen, wanita yang menggelar dirinya sebagai ‘Kak Long’ atau nama sebenar Wan Nor Baizura telah datang semula ke kedai untuk melihat rakaman CCTV.

Selepas melihat rakaman tersebut, dia dilihat menangis ketika meminta maaf kepada pekerja-pekerja di kedai berkenaan kerana tidak berjaya mengawal emosi meskipun anaknya sudah terbukti tidak mencuri.

Kak Long juga menawarkan diri untuk membayar semula barang-barang yang dicampak oleh anaknya tetapi pihak mereka menolak kerana tiada sebarang kerosakan yang berlaku.

Katanya semua dah selesai, kedai pun tak ada barang hilang

Video Penjelasan pihak kedai:

]

Selain daripada itu, wanita yang juga merupakan peniaga produk kosmetik turut menjelaskan mahu melihat rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di kedai serbaneka tersebut bagi memastikan anaknya benar-benar tidak bersalah.

Selepas live di Facebook itu, wanita berkenaan memaklumkan yang kes telah dianggap selesai dan staf di kedai tersebut menjelaskan tiada barang pun yang hilang.

Akan ambil tindakan undang2 jika sebarkan lagi video dia mengamuk

Dalam pada itu, dia juga sempat memberikan amaran kepada mereka yang memuat naik kembali video amukannya di laman sosial supaya berhenti melakukan hal tersebut.

Kaklong’ dengan tegas menyatakan yang dia tidak akan teragak-agak mengambil tindakan undang-undang jika masih ada netizen yang menyebarkan rakaman video semasa dia membuat live memarahi staf kedai serbaneka semalam.

Terdahulu, video seorang wanita mengamuk kerana bengang anaknya dituduh mencuri telah tular di media sosial. Mana tidaknya, cara dia ‘menyerang’ staf kedai tersebut begitu lantang sehingga tidak memberi ruang langsung kepada para pekerja memjelaskan hal sebenar.

Lebih membuatkan netizen meluat adalah tindakannya yang membuat live di Facebook terlebih dahulu sebelum mula memarahi staf di kedai itu disamping perilaku anaknya yang membuang-buang barang di kaunter kedai berkenaan.

“Pengajaran buat kak long” – Wanita Menangis Minta Maaf Pada Cashier Lepas Video Mengamuk Dikecam

Ramai yang mengecam tindakan wanita tersebut yang dilihat gagal mengawal emosinya ditambah pula dengan reaksi anaknya yang memberontak sehingga membaling barang-barang di kedai serbaneka tersebut dan menendang kaunter.

Ekoran ini, wanita yang memanggil dirinya Kak Long ini telah pun pergi semula ke kedai serbaneka tersebut untuk menjernihkan keadaan dan meminta maaf atas keterlanjurannya semalam.

“Pengajaran buat kak long”

Wanita bernama Wan Nor Baizura ini turut membuat siaran langsung di Facebook menunjukkan yang dia telah datang semula ke kedai serbaneka tersebut untuk melihat CCTV serta meminta maaf kepada pekerja-pekerja di sana.

Dalam video tersebut, pekerja kedai serbaneka itu turut memberitahu bahawa anaknya itu memang tidak mencuri dan bersedia memaafkan wanita tersebut.

Kalau korang tengok video dekat bawah ni, wanita ini turut menangis ketika minta maaf kerana sedar akan kekhilafan dirinya.

Tak cukup dengan itu, Kak Long ini juga turut menyatakan kesudiannya untuk membayar segala kerosakan yang dibuat oleh anaknya namun pekerja tersebut menolak dan mengatakan tiada barang rosak dek tindakan anaknya itu.

“Berhentilah sebarkan”

Selain mengakui kesilapannya, wanita ini turut meminta agar orang ramai berhenti sebarkan videonya kerana dia tak mahu memanjangkan perkara ini.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata netizen menasihati wanita ini untuk berhati-hati selepas ini dan belajar untuk selidik dulu sebelum melenting.

Benda pun dah settle… Harapnya perkara ni jadi pengajaran bukan je untuk Kak Long ni tapi juga untuk ibu bapa lain…

Kredit: TikTok GGanG

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.