Netizen Kecam Wanita Kongsi Video Tukar Wang Tunai RM 2 Juta Untuk Raya

Selain buat persiapan baju raya dan kuih raya untuk dibawa pulang ke kampung, korang yang dah kerja ni dah siapkan ke belum duit raya dalam sampul untuk bagi pada anak-anak buah di pagi raya nanti?

Tapi rasanya, zaman sekarang ni kalau tak ada cash pun tak ada masalah, sebab boleh je transfer duit raya melalui online banking kan.

Namun, bagi seorang wanita ini pula, dia telah menjadi perhatian ramai di TikTok beberapa hari lepas setelah berkongsikan video dirinya ke bank untuk menukar wang dalam jumlah yang banyak untuk raya ini.

Fyp ke tak ni, cikna tunjuk duit DUA JUTO katooo haha ayat nya ekora.

Dalam video yang berdurasi selama 20 saat itu, dapat dilihat wanita berkenaan yang memakai kain batik dan t-shirt sedang berada di sebuah tempat, dipercayai bilik khas di sebuah bank untuk menukar wang yang dikatakan berjumlah RM2 juta.

Video yang dikongsikan itu kini telah ditonton sebanyak 2.5 juta kali di TikTok dan telah mendapat lebih lima ribu komen daripada netizen.

Video dibawah sekali

Rata-rata netizen menegur wanita berkenaan yang merupakan seorang usahawan agar tidak terlalu menunjuk-nunjuk dan ada juga yang menasihatinya supaya tidak berkongsikan perkara seperti itu di media sosial kerana bimbang dia mungkin menjadi m4ngsa romp4k atau r4gut nanti.

Betul jugak tu, penj4hat sekarang pun makin advanced, dorang boleh guna maklumat yang ada di internet je untuk cvri harta benda orang.

Komen Netizen:

Tak kurang juga ada yang mendoakan agar wanita ini dimurahkan rezeki.

Min yang cuma ada RM50 dalam akaun bank memang tak boleh relate dengan duit banyak-banyak macam ni.

Video:

https://www.tiktok.com/@farhanazahra91/video/7088795043900787994?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=6914164719906686465

 

Sumber: lobakkmerah