“Dulu baha normal” – [Vide0] Viral Sebab Semb4ng Mel4lut, Rupanya Ada Kisah Sed1h Pasal Abang Agraban

Kalau korang ingat beberapa tahun lalu, viral rakaman seorang pekerja stesen minyak ni yang yakin menjawab setiap soalan yang diajukan padanya.

Dikenali sebagai Abang Agraban, sungguh petah berkata-kata dan memberi jawapan walaupun ramai yang kadang-kadang tu ‘pen1ng’ dengan apa cuba disampaikannya.

Seorang yang pandai.. Habis belajar form 6

Namun siapa sangka, sebenarnya Abang Agraban atau namanya dikenali sebagai Baha ni ada 1001 kisah sed1h yang menimpanya.

Cerita ini dikongsikan oleh adik perempuannya melalui akaun @sayatiarachannel, dia menjelaskan bahawa abangnya seorang yang pandai dan berniat untuk menyambung pelajaran ke peringkat lebih tinggi. Pun begitu, dia terp4ksa melupakan hasrat disebabkan mas4lah yang men1mpa di samping dia perlu meny4ra keluarganya.

Mungkin dug4an dan cab4ran yang datang tu sangat besar, hinggakan Baha jadi terlampau str3ss dan pernah nek4d untuk cuba bvnuh dirinya.

https://www.tiktok.com/@sayatiarachannnel/video/6999947029954743578?referer_url=https%3A%2F%2Fwww.sinarviral.kini.blog%2F&referer_video_id=6999947029954743578&refer=embed&is_copy_url=0&is_from_webapp=v1&sender_device=pc&sender_web_id=6914164719906686465

Rumah kena lel0ng… Bak4r semua sijil sekolah

Jelas tiara lagi, dulu mereka adik beradik tinggal dalam keadaan yang agak senang tetapi semuanya hilang apabila rumah mereka terp4ksa dilel0ng. Keadaan mereka yang sus4h itu,  membuatkan Baha yang juga merupakan abang sulung terp4ksa mencari jalan nak bagi adik-adiknya makan sampaikan dia perlu keluar cari ubi kayu untuk dimakan.

Disebabkan memegang tanggungjawab sebagai ketua keluarga, Baha lakukan banyak pekerjaan seperti ambil upah cuci pinggan dan bekerja di kedai makan.

Tapi paling mengejutkan, apabila Tiara memberitahu bahawa Baha memb4kar semua sijil sekolahnya yang dah lama dikumpul disebabkan terlamp4u kec3wa tak dapat nak sambung pelajaran.

Walaupun dia kec3wa, tapi dia tetap bertanggungjawab dan meminta adik-adiknya untuk terus menyambung pengajian ke tahap lebih tinggi.

@sayatiarachannnel

cukup la ari ni ye sebab sy nk study esok exam nti sy cerita lagi #fypシ #fyp

♬ nhạc nền – Hera Studio – HERA Studio

https://www.tiktok.com/@sayatiarachannnel/video/7000237565223750938?referer_url=https%3A%2F%2Fwww.sinarviral.kini.blog%2F&referer_video_id=7000237565223750938&refer=embed&is_copy_url=0&is_from_webapp=v1&sender_device=pc&sender_web_id=6914164719906686465

“Dlm dye hiburkan org, dye lh yg pling per1t”

Menjengah ke ruangan komen, nyata apa yang dilalui oleh Baha ini tak pernah disangka oleh rata-rata netizen yang melihat koleksi video tersebut. Selain tu juga, ada yang cadangkan untuk Baha mempunyai channel YouTube sendiri disebabkan kebolehannya berkata-kata di samping penggunaan ayat yang lucu.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

 

Sumber: Lobak Merah