Rupanya big bos shell ini humble orgnya.. Ini koleksi Hadiah yg diperolahi pelajar shell cemerlang SPM

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap bagi artikel ini. Terima kasih

Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah.

Keputusan Sijil Pelajaran Malaysia 2019 semalam memperlihatkan pelbagai ragam dan kisah yang menjadi perhatian rakyat Malaysia.

Salah satu kisah yang tular adalah seorang pelajar yang memakai baju pekerja Shell semasa mengambil keputusan SPM sehingga namanya menjadi trending di Twitter dan mendapat kejutan daripada Pengarah Shell Malaysia, Shairan Huzani Hussain.

Syamsul Ramzan Abdullah ha ahh ade dengar juga klau betul seiring dunia akhiratnya.. ape2x salute wlaupun kaya tp uncle ni humble je..

Menerusi laman Twitter, pelajar yang dikenali sebagai Amir itu memuat naik beberapa gambar hadiah yang diperolehinya daripada Encik Shairan Huzani namun yang paling menarik perhatian warganet adalah replika kereta mini Shell yang sememangnya menjadi igauan bagi setiap pencinta replika tersebut.

Selain replika kereta mini itu, Amir juga mendapat jam tangan berjenama G-Shock yang berwarna hitam.

Dalam perkongsiaan di Twitter Amir juga dilihat turut memegang beg dengan logo Ferrari ketika bergambar bersama Encik Shairan Huzani.

Warga net juga rata-ratanya teruja dan mengucapkan tahniah kepada Amir.

Komen warganet

1 ja akak nak pesan dik, masuk u nanti cari sahabat, jangan cari kawan. Kawan berseronok mmg ramai, nak berhuhahuha, nak berjimba, nak tumpang senang mmg beratur dik. Tapi sahabat yg ada masa susah senang susah nak cari. Biar tak ramai tak apa, janji berkualiti.

Dah rezeki dia… berkat usaha n sifat merendah diri.. x kisah gi sek ambik result pakai baju kerja..myb dia pun x sangka murah rezeki cam ni

KLU dlu AQ amek SPM pakai baju AirAsia msti bosss AirAsia daaa pngil Soh jd pilot Dy kn… Tp tu laaa silap nyer dlu AQ Amek result senyap2…

Kalau aku tau, spm dulu aku dah pakai baju angkasa. Nanti pengarah dia dtg panggil aku ke opis kat marikh.. tp tu lah, apakan daya, spm takde yg A. Yg lain semua lengkap.

Itu kerana budak tersebut telah mendapat keputusan yang terbaik selain menaikkan nama syarikat di laman sosial . Cuba kalau ada yang pakai baju shell & gagal mendapat keputusan yang bagus . Mana mahunya Yop …

Aku lebih suka klu encik boss bagi cash rm2k kat dia. Tanda phargaan result spm yg bagus dan kasi semangat dia smbg belajar. My 2cents.

Kalau tak viral ni.. semua org tak tahu sebenarnya big boss shell ni sempoiii & biasa2x je orgnya.. steady je jd tokey amik tugas pekerja yg cuti ,,, duk cuci tandas & lain2x. . Boss contoh ni..penyamaran yg baik uncle shell

Nmpk sungguh keikhlasan d wajah boss besar Shell ini…harap bnyk lagi boss2 yg lain yg perihatin terhadap pekerja mcmni… moga Allah merahmati boss ini dn semoga adik ni success dlm hidup dn berjaya dunia dan akhirat…Aaminnn

Sumber: kisahkini

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.