Video lucu 3 pelajar disergah beruk “trending worldwide”

“AMBIK keropok… ambik keropok… ambik keropok!”

Itulah kata-kata seorang gadis dalam video yang tular menunjukkan mereka diganggu seekor berruk.

Tindakan gadis tersebut bagaimanapun membuatkan ramai netizen terhibur kerana dia ‘lebih mementingkan’ keropok berbanding telefon bimbit yang ditinggalkan di atas meja tersebut.

“Ambil keropok ambil keropok ambil keropok… hahahaha. Try untuk dengar betul-betul and thought salah dengar keropok dengan ph0ne but then betul pulak keropok… hahahahaha dekah sis,” tulis Sra.

Video berdurasi 24 saat itu mendapat lebih 10.4 juta tontonan dan 639,800 tanda suka di Twitter.

Nur Atheera Zulkarnain, 18, salah seorang daripada tiga gadis dalam rakaman video itu berkongsi kisah lucu itu bersama mStar.

“Sebenarnya kami nak rakam video introduction dulu untuk assignment chemistry kami.

“Dan kami pilih untuk buat video tu dekat gazebo dalam kawasan kediaman Kolej Keris Mas Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Bangi sebab lighting lawa dan tak ada orang.

Dari kiri: Syahira, Amaleen dan Theera.

“Lepas kawan (Amaleen Iman Ahmad Ridzuanullah) tekan rec0rd butt0n, dia ternampak beruk tu dah dekat perhatikan kami. Tapi lepas dia jeriit berruk tu makin datang dekat kami,” katanya.

Terkeejut dengan jeritan Amaleen Iman, Nur Atheera berkata dia pun terus p@nik ketika itu.

“Pada awalnya saya dengan seorang lagi kawan (Nur Syahira Afeeqa Mohd Zubil) tak perasan pun beruk tu. Bila beruk tu terus datang sergah tempat kami, saya menjeriit sebab terkeejut.

“Masa tu Syahira blur dan Amaleen pula terus lari. Phone kami semua ditinggalkan dekat gazebo dan kebetulan phone saya tengah rec0rding. Lepas tu baru kami perasan banyak lagi rupanya berruk kat belakang.

“Alhamdulillah kami selamat dan ada orang cuba tolong takutkan berruk-berruk tu dengan hon kereta. Kami cuba halau berruk tu tapi haiwan tu tak takut. Lepas habis keropok tu baru berruk tu pun beredar,” katanya.

Mesra disapa Theera, penuntut program ASASIpintar (Pra-Universiti) itu terkeejut dengan reaksi Amaleen yang berulang kali menyebut “ambil keropok” dalam video tersebut.

Video perkongsian Theera turut mendapat perhatian netizen luar negara.

Yuna pun turut berkongsi video ini di laman tweetnya dengan caption “Dat Malaysian life  #trulyasia #keropok”

“Amaleen bukan jenis melatah. Dia cakap dia sendiri pun tak sedar kenapa dia cakap macam tu. Mungkin sebab p@nik sangat time tu.

“Lagipun keropok tu tak ada kaitan dengan eksperimen kami.

“Tapi rasanya Amaleen sayang sangat dengan keropok tu sebab dia bawa keropok tu dari Terengganu naik bas,” katanya.

Serik dengan insiden itu, Theera berkata mereka bertiga meneruskan rakaman video itu di dalam bilik.

“Lepas beruk tu beredar kami pun dah tak berani teruskan kat situ. Kami sambung buat video dalam bilik.

“Kami tahu selalunya berruk tu akan berkeliaran setiap petang tapi time tu baru jam 1 petang. Tak sangka berruk tu keluar awal pula,” katanya.

Paparan skrin video sebelum Theera dan rakannya disergah seekor beruk.

Menyifatkan insiiden itu sebagai kisah kelakar, Theera berkata dia berkongsi video tersebut sekadar untuk suka-suka di Twitternya.

“Saya share kat Twitter sebab kelakar. Niat nak share dengan kawan-kawan je tapi tiba-tiba jadi viral.

“Tak sangka sebab Yuna pun retweet. Lepas insiiden tu kami dah tak lepak lagi dekat situ. Kami dah seriik,” katanya.

https://twitter.com/theera_29/status/1182518071967109120?s=19

Seorang lelaki pula telah memuat naik satu video kejadian yang lebih kurang sama dengan video yang dikongsikan Sheera. Tetapi dalam video berkenaan memaparkan 3 remaja perempuan sedang membuat live. Tiba-tiba seekor ayam yang dipercayai milik salah seorang remaja berkenaan terbang dan berjalan dihadapan kamera menyebabkan mereka berlari bertempiaran.

https://twitter.com/syedaaliff/status/1120214707636322304?s=19

Sumber: mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.