‘Hanya Mampu Bawa Kedai Mamak’ – Pengasas Kosmetik Dedah Kenapa Tak Suka Lelaki Melayu

Dalam edisi Who Are You? Kali ini kita akan berkenalan dengan seorang pengasas produk kecantikan dan Instafamous, Sara Ana yang dikatakan mengeluarkan kenyataan kontroversi kerana menghina lelaki Melayu.

Menurut perkongsian video salah seorang pengikutnya bernama Donna, Sara ditanya mengapa beliau hanya bercinta dengan lelaki asing. Bagaimanapun, jawaban yang diberikan oleh Sara menyebabkan ramai lelaki di Twitter tersentap dan meluahkan rasa marah.

Saya suka fine dining, diberi hadiah dan dimanjakan, obviously lelaki Melayu tak mampu berikan’ jawabnya.

‘Mostly lelaki Melayu ni, hanya mampu bawa pegi kedai mamak, buka memilih, tetapi saya kerja keras selama ini jadi saya tak suka pegi tempat seperti itu, hanya fine dining’ tambahnya.

Dalam edisi Who Are You? Kali ini kita akan berkenalan dengan seorang pengasas produk kecantikan dan Instafamous, Sara Ana yang dikatakan mengeluarkan kenyataan kontroversi kerana menghina lelaki Melayu.

Menurut perkongsian video salah seorang pengikutnya bernama Donna, Sara ditanya mengapa beliau hanya bercinta dengan lelaki asing. Bagaimanapun, jawaban yang diberikan oleh Sara menyebabkan ramai lelaki di Twitter tersentap dan meluahkan rasa marah.

‘Saya suka fine dining, diberi hadiah dan dimanjakan, obviously lelaki Melayu tak mampu berikan’ jawabnya.

‘Mostly lelaki Melayu ni, hanya mampu bawa pegi kedai mamak, buka memilih, tetapi saya kerja keras selama ini jadi saya tak suka pegi tempat seperti itu, hanya fine dining’ tambahnya.

Bagaimanapun, selepas video itu diupload di Twitter, ramai netizen terutamanya lelaki mengecam beliau.

‘Dia sebab tu dia kata taknak lelaki melayu sebab laki melayu takleh survive mengada dia. Kau po cari matsalleh la’

‘In fact lepak mamak just showing how humble you are’

‘I pulak x suka perempuan melayu sebab ramai dah barai dan lobos’. P*ndeklah ,kalau aku kuar video ckp mcm ni,jadi chaotic hidup aku 7 hari 7 malam kene ambush dengan feminist’.

Bagaimanapun, followers dan penyokong beliau terutamanya wanita mempertahankan kenyataan tersebut.

‘Masing2 ada preference sendiri, nak lelaki yang macam itu macam ini semuanya pilihan. Nk lelaki melayu cina india mat salleh tiada masalah’

‘Lagi bagus dia jujur dari couple lepastu kena tinggal nanti korang cakap women are trash pulak’

‘She works hard to get loads of money, its her choice to prefer what kind of men. Sukahati dia la taksuka mende, suka mende. Busuknya hati masing2 kat komen’.

Selera masing-masing, tapi janganlah sampai mengutuk kedai mamak, sedangkan YDP Agong pun suka kedai makan mamak sis. – CARI

Sumber cari

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.